FAQ – Privat2019-05-28T09:02:33+00:00

Välkommen till
Yossos FAQ

Välkommen till
Yossos FAQ

för privatpersoner

Med Yosso får du stöd under hela renoverings- eller ombyggnadsprocessen.

Du hittar kvalitetssäkrade hantverkare, får uppdateringar om renoveringen i realtid, kan signera avtal digitalt med Mobilt BankID och har alla viktiga dokument samlade säkert och digitalt. Våra avtal är speciellt utformade för att öka tryggheten och minska risken för missförstånd. En mindre stressig och tryggare renovering helt enkelt.

Nope, det är helt gratis för dig som konsument att använda Yosso!
Skapa ditt konto redan idag!

När du lägger upp en förfrågan hos Yosso kommer du att få fylla i ett förfrågningsformulär. Det är utformat så att du enkelt kan markera de rutor som passar just dig och ditt projekt. Du kan även ladda upp bilder och i fritext beskriva för företagen vad du vill ha gjort. Det är viktigt att vara så specifik som möjligt så att företagen vet vad som förväntas av dem och på så sätt minimera risken för missförstånd.

Skapa din förfrågan här redan idag!

Alla företag du finner via Yosso är registrerade för F-skatt och har genomgått en godkänd kreditprövning. På så sätt kan du vara säker på att du hittar en kvalitetssäkrad hantverkare!

Jajemen, ROT-avdraget kan användas vid renovering, tillbyggnad och ombyggnad. Det finns vissa regler och undantag som är viktiga att känna till om du planerar att nyttja ROT. Mer information finner du på Skatteverkets hemsida.

Med ROT-avdraget kan du dra av max 30 procent av arbetskostnaden och max 50 000 kronor per person och år. Mer info om ROT finner du på Skatteverkets hemsida.

Du kan kontakta upp till 6 hantverkare/företag. De första tre du väljer kommer att ha möjligheten att skicka en offertförfrågan till dig. Resterande hamnar på väntelistan.

Väljer du att inte godkänna någon av de första tre kan du istället få offertförfrågningar från de andra på väntelistan.

Ja, du behöver skapa ett konto så att företagen kan kontakta dig via Yossos plattform. Företagen får bara tillgång till dina uppgifter när du aktivt har valt att komma i kontakt med dem.

Det är ett snabbt, enkelt och säkert system för att identifiera dig som person. På så sätt kan du vara säker på att ingen annan kommer åt ditt konto eller dina uppgifter.

Ja, så länge arbetet inte har påbörjats har du som konsument rätt till 14 dagars ångerrätt efter att du har signerat ett avtal på distans. Mer info finns på konsumentverket.

Hör av dig till din hantverkare så att ni kan upprätta ett Ändrings- och tilläggsavtal (ÄTA). Avtalet finns tillgängligt för hantverkaren i både Yosso appen och på webben. Kommunicera alltid med din hantverkare via Yosso för att minimera missförstånd mellan dig och hantverkaren/företaget.  

Fick du inte svar på dina frågor?

Kontakta oss